De nieuwe iPhone 12

17 Oktober 2020 – 5 minuten leestijd

Apple heeft eindelijk zijn nieuwste telefoon onthuld: de iPhone 12! Dit is het nieuwe standaardmodel met 5G en hij is de opvolger van de iPhone 11 op. Lees snel verder voor meer informatie over de iPhone 12, zoals de specificaties, prijzen, vernieuwingen en meer!

iPhone 12

Vier iPhone 12-modellen

Er is niet één iPhone 12 model, nee, er zijn liefst vier verschillende modellen. Er zijn twee basismodellen: de 6,1 inch iPhone 12 en 5,4 inch iPhone 12 mini. deze twee iPhones bespreken we in dit artikel. De software van deze twee iPhones zijn precies hetzelfde, alleen de formaten verschillen. Daarnaast zijn er twee geavanceerdere Pro-modellen. Daar lees je meer over in de blog over de iPhone 12 Pro (Max).

Er zijn veel redenen om opgewonden te worden van de opvolger van de iPhone 11 die vorig jaar rond deze tijd uit kwam. Deze telefoon ondersteunt 5G, heeft een prachtig nieuw design en bezit een oled-scherm in plaats van lcd-scherm. Daarmee maakt Apple’s nieuwe standaard iPhone een grote sprong vooruit.

iPhone 12

Nieuw design

Apple heeft het ontwerp van de iPhone ene opfrissing gegeven. De zijkanten van het toestel zijn bijvoorbeeld volledig vlak gemaakt, in plaats van afgerond. Daarmee lijkt het design wat meer op dat van de iPad Pro en iPad Air, of de iPhone 4 uit 2010.

Het toestel is ook voorzien van een oled-LCD, dat al een lange tijd aanwezig was bij de luxere iPhone-modellen. Daarmee ziet het scherm er nog fraaier uit, met mooiere kleuren en hogere contrasten. Een ander voordeel van een oled scherm is dat pixels bij de kleur zwart uitgeschakeld kunnen worden, waardoor de iPhone minder energie verbruikt.

Mede dankzij de oled scherm heeft Apple het scherm kleiner weten te maken. Het geeft de iPhone een elegantere uitstraling. Nieuw is ook dat het scherm wordt beschermd door een zogeheten Ceramic Shield. Het materiaal is volgens Apple sterker dan alle smartphone schermen die ooit zijn gemaakt en het maakt de valbestendigheid van de iPhone vier keer hoger dan eerst.

iPhone 12 nieuw ontwerp

Formaat

Het basismodel heeft net zoals zijn voorganger (de iPhone 11) een scherm van 6,1 inch. Toch ligt hij iets compacter in de hand dan de iPhone 11, doordat Alle de randen om het scherm iets verder heeft uitgebreid. De iPhone is 11% dunner, 15% kleiner en 16% lichter dan zijn voorganger.

Daarnaast is er voor het eerst een mini variant gemaakt, die een display heeft van 5,4 inch. Het is de kleinste iPhone die Apple momenteel aanbiedt. Hij is dus ook kleiner dan de iPhone SE 2020. Die heeft weliswaar een kleiner scherm van 4,7 inch, maar is door de grotere randen en de homeknop toch groter dan de iPhone 12 mini.

iPhone 12 formaat

Nieuwe camera

De iPhone 12 heeft net zoals de iPhone 11 pro van vorig jaar drie 12 megapixelcamera’s (twee achter camera’s, één voor camera). Op de achter camera’s gaat het om de groothoek en ultragroothoek. De groothoeklens heeft nu een groter diafragma van f/1.6. Hierdoor valt er 27% meer licht op de lens en dit zorgt ervoor dat foto’s die in het donker zijn gemaakt er veel beter uitzien.

Opnieuw is er ook de Nachtmodus, waarmee je prachtige foto’s maakt bij weinig licht. Bij deze nieuwe iPhone is die optie niet alleen te gebruiken bij de groothoeklens, maar kunnen ook de ultragroothoeklens en selfie-camera ermee overweg. Perfect voor je nachtelijke selfies.

De HDR-functie van de iPhone is ook hervormd. Apple noemt het ‘Slimme HDR 3’ en deze maakt gebruik van nieuwe software om de witbalans, contrast, textuur en verzadiging van je foto’s aan te passen. Deep Fusion, een techniek die zorgt voor foto’s met meer detail en veel minder ruis, is nu net als de nachtmodus beschikbaar op alle voor en achter camera’s.

Verder is filmen een stuk beter geworden. Dat je kunt opnemen in Dolby Vision is ook een nieuwe functie van de iPhone 12. De beeldtechniek zorgt voor een hogere helderheid, beter contrast en accuratere kleuren. Ook kun je voor het eerst timelapse-video’s maken met de nachtmodus en er is een verbeterde videobeeldstabilisatie toegevoegd.

iPhone 12 A14 chip

Nieuwe krachtige chip en 5G ondersteuning

De iPhone 12 wordt aangedreven door de nieuwe A14 Bionic-chip (die overigens ook in de luxere Pro-modellen zit). Het is de eerste smartphone-chip die met het 5-nanometerproces is gebouwd. De processor heeft een 16-core Neural Engine en kan 11 biljoen bewerkingen per seconde uitvoeren: 80 procent meer dan voorheen.

Met de A14 heeft het toestel volgens Apple een chip die 50 procent sneller is dan de processors in de toonaangevende Android-smartphones. Daarnaast is de processor efficiënter geworden. Toch is de batterijduur er nauwelijks op vooruitgegaan – waarschijnlijk omdat de accu kleiner is geworden.

De iPhone 12 is de eerste iPhone die 5G ondersteunt. Helaas heeft het toestel geen millimeter wave. De snelste vorm van 5G. Die is er alleen bij de Amerikaanse versie. Het model dat we hier krijgen maakt alleen verbinding met lagere 5G-frequenties: Sub-6 GHz.

Draadloos opladen

Draadloos opladen naar een ander level

In de behuizing heeft het toestel een magneet: MagSafe. Dit maakt draadloos opladen veel beter. Draadloze opladers met MagSafe kunnen nu automatisch vastklikken op een magneet die in de achterkant van de iPhone zit: Zo leg je het toestel veel gemakkelijker precies goed op het matje, en is het niet langer zo dat een kleine verschuiving zorgt dat er niet draadloos opgeladen kan worden.

Een ander voordeel van de MagSafe-techniekis dat je de iPhone nu op kunt pakken, terwijl je hem draadloos blijft opladen. Een MagSafe-oplader klikt namelijk goed vast. Het draadloos opladen werkt ook erg snel: in combinatie met een MagSafe-oplader zijn laadsnelheden tot 15W mogelijk. Daarmee laadt de iPhone twee keer sneller draadloos op dan voorheen mogelijk was. Opladen met een ‘gewone’ Qi-lader kan overigens ook, maar dan is vastklikken niet mogelijk en heeft de iPhone een lagere laadsnelheid van 7,5W.

iPhone 12 prijs

Prijzen van de iPhone 12

De goedkoopste iPhone 12 mini kost €809. Dat is even duur als het standaardmodel van vorig jaar. De iPhone 12 is honderd euro duurder. Dit zijn de prijzen:

  • iPhone 12 mini: vanaf €809
  • iPhone 12: vanaf €909.
De nieuwe iPhone 12 is op dit moment alleen als nieuwe telefoon verkrijgbaar bij Mobay.nl en nog niet als een refurbished telefoon. Wil je toch een refurbished iPhone, Samsung, of huawei? Kijk dan naar onze grote collectie aan refurbished iPhones, Samsungs en Huawei telefoons.

Heb je de nieuwe iPhone 12 al? Ga dan snel naar RepareerDirect.shop voor alle accessoires voor je nieuwe telefoon.

Deel dit artikel met al je vrienden